h1

Jeg Liker William Gibson

november 21, 2008

nodemagazine

De fleste kjenner vel William Gibson som mannen bak de genredefinerende bøkene ‘Neuromancer‘ og ‘Count Zero‘. Vi snakker Cyberpunk. Han var mannen som ‘coined the phrase virtual reality’, som man sier.

Men(!), de helt klart beste bøkene er de han har skrevet nå i de senere år – ‘Pattern Recognition‘ og ‘Spook Country‘. Satt til vår egen samtid er disse historiene også nærmest som fagbøker å regne i merkevarebygging og guerilla-markedsføring. I tillegg er bøkene stinne av populærkulturelle referanser, sære fenomener, og interessante karakterer – den russiske kampkunsten Systema, taktiske militærboots produsert av Adidas og brukt av GSG 9, Geotagging-kunst, sterke allergiske hat- og fobireaksjoner mot Michelin Man (eller Bibendum som den heter) og all-things-Louis Vuitton (æsj og fysj), konsulenten Cayce Pollard som lever av sin estetiske teft, etc.

Forumene på Gibsons hjemmeside er nærmest blitt et arnested for alle interessert i populærkultur og sære motefenomener. Helt klart i samme liga som SuperFuture sine fora.

Hjem å les mellom linjene!

/Kenneth Tangnes

One comment

  1. […] nevnt SuperFuture og Etsy tidligere. SuperFuture har redda dagen min mange ganger tidligere – i Tokyo for 5 år siden […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: